Ett hjärtsäkrare Sverige

”Hjärta att hjälpa”, Civilförsvarsförbundets aktivitet för ett hjärtsäkrare Sverige, är en succé. Inte nog med att vi själva har bidragit till att 1 250 hjärtstartare har placerats ut, vilket är mer än någon annan. Vi har också bidragit till att anläggningar av olika slag, liksom allmänheten, har fått upp ögonen för det stora problemet hjärtstopp och vad man kan göra för att på bästa sätt undsätta den som drabbats. Hjärtstartare har fått en plats i många människors medvetande.

Allt fler hjärtstartare finns på Sveriges hjärtstartarregister. Vi vet dock att det fortfarande finns många som saknas i registret, men som borde finnas där för att på bästa sätt fylla sin funktion. Vi behöver din hjälp för att få grepp om dessa. Finns det en hjärtstarare i närheten ska den givetvis användas för att rädda liv. Tack på förhand för att du håller ögonen öppnar och påverkar den som har en hjärtstartare att också registera den!

Jag noterar att SJ besutat att utrusta X2000-tågen med hjärtstartare och att EU anser att hjärtstartare bör finnas på trafikflygplanen.

Det går framåt!