Civilförsvarsförbundet ger bort hjärtstartare

För andra gången ger Civilförsvarsförbundet bort tio hjärtstartare till föreningar, byalag och organisationer över hela landet med små ekonomiska resurser. Hjärtstartarna är värda 15.000 kronor styck.

Utdelningen sker genom Civilförsvarsförbundets kampanj Hjärta att hjälpa. Krav för att få en hjärtstartare är bland annat att den görs tillgänglig för allmänheten. Vem som helst kan nominera.

­­- Hjärta att hjälpa har betytt mycket och betyder fortfarande mycket för spridningen av hjärtstartare i Sverige. Genom att skänka hjärtstartare bidrar vi med att dra ytterligare ett strå till stacken för ett hjärtsäkrare Sverige lagom till sommarsäsongen, säger Civilförsvarsförbundets Ulrika Hammargård, tillika projektkoordinator för Hjärta att hjälpa.

Här är samtliga mottagare av hjärtstartare vid denna utdelning: Avaträsk älgjaktslag, Byalaget Västra Torup, Bygdegårdsföreningen Nyby Kapell, Dala Veteran-Ol, Fireriders Sweden, avd Stockholm, Gillberga tomtägarförening, Hallands Orienteringsförbund, Ljusfallshammar byaråd, Tommarps bygdegård samt Vässarölägret, Stockholms scoutdistrikt.