Fireriders Sweden hjärtsäkrar vägarna

Fireriders Sweden
Fireriders Sweden känner på Civilförsvarsförbundets nya hjärtstartare. Den hjärtstartare de fick var den gamla modellen.

Bli inte förvånad om du ser ett stort motorcykelgäng som har stannat till och hjälper till vid en olycka efter vägen. Nu har nämligen motorcykelklubben Fireriders Sweden fått en hjärtstartare av Civilförsvarsförbundet.

Hjärtstartardekal på motorcykeln
Fireriders hjärtsäkrar vägarna
Stefan Lundin och
Stefan Lundin och ”Micke” från 112 – på liv och död diskuterar den nya hjärtstartaren

Fireriders Sweden är inte vilken motorcykelklubb som helst. Här är ledorden att ta hänsyn, följa trafikregler och köra säkert. Klubben består nämligen av aktiva och pensionerade brandmän som samlas för att åka motorcykel och ha kul tillsammans.

Den sista helgen i maj träffas klubben varje år för att åka iväg på en längre tur med sina motorcyklar. Detta år var inget undantag. På en brandstation i Kista var det samling för att ge sig av mot årets destination Karlstad där medlemmar från västra Sverige ansluter.

Innan avfärd fick de en glad överraskning. Civilförsvarsförbundets utbildningskonsulent Ulrika Hammargård åkte ut till Kista för att överlämna en hjärtstartare som Fireriders Sweden kan ha med sig på resorna.

– Det är ju jättebra! Om något händer efter vägen kan vi rycka in och rädda liv, säger Stefan Lundin som är safety på Fireriders Sweden Stockholms avdelning.

Förmågan att förutse olyckor och på ett professionellt sätt ingripa vid ett plötsligt hjärtstop är stor med den erfarenhet som finns i gänget. Begreppet hjärtstartare är inget nytt för klubben då många hanterar sådan utrustning i sitt yrke.

– Då alla arbetar eller har arbetat som brandmän har de en väldigt stor kompetens inom området och det kändes självklart att skänka en hjärtstartare till dem, avslutar Ulrika Hammargård.

Fler bilder hittar ni på vår facebooksida: www.facebook.com/civilforsvarsforbundet