Succéturnén fortsätter

Utbildningstillfällena med Medidyne, den nya leverantören av hjärtstartare, avlöser varandra med rask takt. Stockholm, Västmanland, Uppsala, Södermanland, Västerbotten, Kristianstad och Malmöhus är några av de distrikt som hittills har genomfört ett utbildningstillfälle. Förra veckan var det dags för ett stort gäng från Blekinge, Kalmar, Kronoberg, Halland och Jönköping att lära sig den nya hjärtstartaren.

Mikael visar locket på den nya hjärtstartaren
Mikael visar locket på den nya hjärtstartaren
Ett gäng ungdomar deltog under utbildningen
Ett gäng ungdomar deltog under utbildningen

Mikael Lidén, VD på Medidyne, höll under förra veckan sin fjärde utbildning för Civilförsvarsförbundets medlemmar och uppslutningen var enorm. Cirka 60 personer hade tagit sig till Växjö för att under 3 timmar få lära sig allt om den nya hjärtstartaren.

Den nya hjärtstartaren Zoll AED plus har ett nytt utseende, nya funktioner och nya tillbehör. Trots att det är en av de vanligaste hjärtstartarna är det många som inte kommit i kontakt med den tidigare och passade därför på att lära sig allt om hur det nya fungerar.

– Locket är inte bara ett lock, det är även utformat för att kunna underlätta och skapa fria luftvägar, säger Mikael Lidén samtidigt som han lägger sig på golvet för att visa.

Med på utbildningen fanns även utbildningskonsulenten Ulrika Hammargård som är ansvarig för projektet Hjärta att hjälpa. Hon har tillsammans med några kollegor utvärderat alla hjärtstartare på marknaden och beslutat att detta är den hjärtstartaren som ska förmedlas via projektet.

– HLR-feedbacken tillsammans med det förmånliga priset är nog det som fått allra bäst respons bland medlemmarna. Sen är det klart att utbildningen med Mikael är något som uppskattas stort och kan bidra till att projektet blir ännu större, säger Ulrika Hammargård.

Mikael får delvis svara på rätt tuffa frågor från föreningsaktiva men klarar att ge utförliga svar på frågorna. När medlemmarna sedan lämnar utbildningen är de nöjda över den kunskap de fått under kvällens aktivitet.

Fler bilder från kvällen hittar du på vår facebooksida: www.facebook.com/civilforsvarsforbundet