Glada miner på hjärtstartarutbildning

Stefan Lundin testar den nya hjärtstartaren
Stefan Lundin testar
den nya hjärtstartaren
Mikael Lidén, VD på Medidyne, visar upp den nya hjärtstartaren
Mikael Lidén visar den
nya hjärtstartaren
Klicka på bilderna för större

Den nya hjärtstartaren AED Plus förmedlas nu fullt ut via projektet Hjärta att hjälpa. Intresset för den nya hjärtstartaren har varit stort och under de två första veckorna har över 50 stycken hjärtstartare förmedlats. Under helgen deltog Civilförsvarsförbundet Stockholm, Västmanland, Uppsala och Södermanland i utbildning om hur den nya hjärtstartaren fungerar.

Mikael Lidén, VD på Medidyne, besökte under söndagen kansliet i Sundbyberg för att visa upp den nya hjärtstartaren för 12 stycken intresserade instruktörer i hjärt-lungräddning (HLR) med hjälp av defibrillator.

– Den här träningshjärtstartare kräver en mer aktiv instruktör , säger Mikael samtidigt som han visar upp den nya träningshjärtstartaren.

Den nya träningshjärtstartaren låter instruktören styra hela utbildningen på ett helt nytt sätt. Genom att koppla en liten dosa till träningshjärtstartaren väljer instruktören hur apparaten ska bete sig.

– Bra kompressioner, ljuder från träningshjärtstartaren när Stefan Lundin gör hjärt-lungräddning och Lisbeth Brevig styr träningshjärtstartaren.

Den positiva HLR-feedbacken bringar ett leende på läpparna och ger nyvunnen kraft för att orka göra fler och bättre kompressioner, något som är livsviktigt i en skarp situation då bra HLR förbättrar oddsen för lyckad defibrillering.

– Jag tror den nya hjärtstartaren kommer att bli jättebra och priset är ju fantastiskt, avslutar Stefan Lundin.

Fler bilder hittar ni på Civilförsvarsförbundets facebooksida.