Ny hjärtstartare för hjärta att hjälpa

Projektet hjärta att hjälpa har blivit en stor succé och har till dagens datum bidragit till att 1115 hjärtstartare blivit utplacerade. Nu går projektet in i en ny fas när det nya avtalet med Medidyne träder i kraft. Avtalet innebär att vi i fortsättning kommer att förmedla hjärtstartaren Zoll AED plus till priset av 12.000 :- inkl moms.

Syftet med projektet är att bidra till ökad överlevnad vid hjärtstopp. I dagsläget avlider cirka 93% av de som drabbas av hjärtstopp utanför sjukhuset. En siffra som Civilförsvarsförbundet vill bidra till att sänka.

– Det nya avtalet innebär att de som tidigare inte haft råd med en hjärtstartare kanske känner att de nu har råd och därmed kan hjärtsäkra sin arbetsplats, föreningslokal eller liknande säger Ulrika Hammargård projektansvarig för hjärta att hjälpa

För att hjärtsäkra sin arbetsplats enligt Hjärt-lungfondens riktlinjer krävs förutom hjärtstartare en utbildning och handlingsplan på hur man ska hantera ett hjärtstopp.

För mer information om projektet, besök hjärta att hjälpa sidorna under Det gör vi i menyn.