Tips från webbansvarig

Hej,

Några tips för dig som är besökare på civil.se:

Alla användare som kan skriva blogginlägg har möjlighet att lägga in en beskrivning och bild om föreningen/personen som bloggar. När du öppnar blogginläggen kan du se bilden i ett större format genom att klicka på bilden.

När du ska surfa till en förening eller distrikt behöver du inte klicka dig fram på kartan. Klicka på ordet distrikt som finns just ovanför kartan så kommer en lista upp över de distrikt som finns. Efter du valt ditt distrikt kan du välja att gå till distriktets sida eller klicka på ordet föreningar som är just bredvid ordet distrikt. Nu kommer en lista upp med de föreningar som finns i valt distrikt och när du klickar på ett föreningsnamn öppnas föreningens sida.

Om du väljer ett distrikt i ovanstående lista kommer resultaten i På gång rutan (till höger om kartan) att endast visa händelserna som är i det valda distriktet.

Visste du att du kan lyssna på all skriven text som finns på civil.se? Markera det stycket du vill lyssna på, håll muspekaren över personen i rullstol som finns längst upp till höger på varje sida och klicka på lyssna. Nu kommer ett litet fönster upp med en spelare som kommer att läsa texten du markerat. Markera gärna små stycken åt gången så går det snabbare att ladda talfunktionen.

Nyhet

Ungdomsrådet har inte bara en egen sida här på Civil.se utan från idag även en blogg. Skillnaden motför tidigare är att blogginläggen visas både på deras sida och direkt här på förstasidan och gör det lättare för alla er att följa vad ungdomsrådet sysslar med. Så förvänta er en större aktivitet bland blogginlägen.

Aktivitet

Börje Bergman vill gärna skicka med ett tips om aktivitet för ungdomar mellan 10-13 år. Oxelösund och Flens lokalföreningar genomför i sommar ett ungdomsläger. All information hittar ni på Oxelösunds sida under rubriken Ungdomsaktiviteter.

Mer?

Undrar du varför det finns ett plustecken uppe i högra hörnet? Eller när tips och råd bilderna ändras? Var du kan hitta alla gamla riksnyheter? Tveka inte att slänga iväg en kommentar med frågor eller skicka ett mail till mig på webbred@civil.se så besvarar jag frågorna med ett nytt inlägg i bloggen.