Beatrice Ask deltog vid Civilförsvarsförbundets brottsofferdag


Foto: Gösta Ljungberg

Medlemmar från ett flertal organisationer informerade igår medborgarna i Hedemora om vilket stöd som erbjuds till brottsoffer. Den internationella brottsofferdagen manifesteras i flera länder och i Hedemora såg Civilförsvarsförbundet till att justitieminister Beatrice Ask deltog.

När Gösta Ljungberg och Sandra Linnea Johansson, båda verksamma i Civilförsvarsförbundet Hedemora, arrangerade den internationella brottsofferdagen i Hedemora kom justitieminister Beatrice Ask på tal.

– Jag skickade iväg ett e-postmeddelande till henne utan att ha allt för stora förhoppningar, men jag fick svar ganska snart. Det gick mycket lättare än vad jag trodde, berättar Sandra Linnea Johansson för Dalarnas tidningar.

I Vasaskolans aula kunde man under kvällen lyssna till justitieministerns tal där ett av problem som lyftes var att brottsoffren sällan vet var de kan vända sig för stöd efter ett brott.

– Vi i alliansregeringen jobbar med detta, vi ska se till att kommunerna tar sitt ansvar och att polis och rättsväsendet utbildas. Det behövs också samverkan mellan många myndigheter och frivilliga organisationer, säger justitieministern till Dalarnas tidningar.

Hon lovordar även Civilförsvarsförbundets initiativ till temakvällen i Hedemora och Gösta Ljungberg är nöjd.

– Vi är riktigt nöjda med dagen och tack vare ett fantastiskt proffisgt arbete av Sandra Linnea. Beatrice Ask gjorde ett gott intryck och vi är redan i startgroparna för att planera nästa aktivitet, säger Gösta Ljungberg.