1223 och Hedemora

1223 och Hedemora är två energigivare denna vecka. Det kräver förstås en förklaring för att kunna förstås.

1223 är antalet nya medlemmar i Civilförsvarsförbundet under det senaste halvåret. Siffrorna talar för sig själva.

Hedemora syftar på Civilförsvarsförbundet Hedemora. Där var jag igår kväll med anledning av Internationella Brottsofferdagen. I själva verket var jag där för att uppmärksamma en mycket livaktig förening, vars roll igår var att vara huvudarrangör för ett lokalt arrangemang med fokus på brottsoffer och deras möjligheter att få samhällets stöd.

En av föreningens unga medlemmar, 22-åriga Sandra-Linnea, hade tagit initiativet till aktiviteten som samlade företrädare för bl.a. andra idéburna organisationer, polisen och kommunen. Allmänhet och media var där.

Stöd till brottsoffer är visserligen inte en kärnverksamhet i Civilförsvarsförbundet, men en angelägenhet för hela samhället. Om vi själva inte redan är brottsoffer riskerar vi att bli det. Intitiativet förtjänar att lyftas fram därför att det innebar en lokal samling runt en gemensam angelägenhet, utan några organisatoriska låsningar. Sandra-Linnea hade dessutom lyckats engagera justitieministern som fanns på plats. När vi hjälps åt över gränserna blir det bättre och dessutom roligare.

Sandra-Linnea backades upp av bl.a. föreningens ordförande, Håkan, och ungdomsansvarige Gösta.

Så mycket bättre!.