Hjärta att hjälpa byter till hjärtstartare med kompressionshjälp

Från första april börjar Hjärta att hjälpa – landets största non-profitkampanj för ett hjärtsäkrare Sverige – att samarbeta med Medidyne som säljer hjärtstartaren Zoll AED Plus. Den nya hjärtstartaren erbjuder HLR-stöd vid kompressioner.

I samband med att avtalet med vår hittillsvarande samarbetspartner började löpa ut gjordes en upphandling som alla leverantörer av hjärtstartare i Sverige deltog i. Valet föll på Zoll AED Plus från Medidyne.Zoll AED Plus

Zoll AED Plus har minst samma tillförlitlighet och funktion som den tidigare. Dessutom har den en funktion som är ovanlig på marknaden, den ger HLR-stöd vid kompressionerna. Det sker genom att den talar om kvalitén på kompressionerna och om kompressionsdjupet är tillräckligt.

– Många parametrar har vägts i upphandlingen, inte bara själva hjärtstartaren. Genom det nya samarbetet är jag övertygad om att Civilförsvarsförbundet kommer att kunna bidra till att hjärtstartare blir ännu vanligare i samhället framöver, säger Ulrika Hammargård, projektkoordinator för Hjärta att hjälpa på Civilförsvarsförbundet.

Hjärta att hjälpa innebär att Civilförsvarsförbundets medlemmar letar upp sponsorer runt om i landet som finansierar och köper in hjärtstartare. Hjärtstartarna säljs av samarbetspartnern direkt till sponsorn, som exempelvis kan vara en livsmedelshandlare, en idrottsförening eller någon annan med lokal anknytning.