Ungdomsrådet: Styrelsemöte i Stockholm

Nu är nog alla hemma efter vår korta tid i Stockholm då vi hade vårt första ”riktiga” möte med ungdomsrådet. Fyra av oss kom redan på fredagskvällen till Rica Hotell vid Hötorget och resten på lördagsmorgonen. Bara någon minut efter att mötet började fick vi besök av en frilandsjournalist som satt med i mötet en liten stund för att se vad vi sysslar med. Hon gjorde även några korta intervjuer med några av oss i rådet. Vi hade mycket att diskutera och efter en liten stund insåg vi att det inte alls bara hade gått en liten stund utan att hela förmiddagen var som bortflugen även om vi självklart fått mycket gjort. Tiden går fort när man har roligt!

På dagordningen stod bland annat vad ska vi göra istället för vinterlägret som dessvärre inte kommer att kunna bli av i år. Vi lade upp en liten planering för ett alternativ till lägret som än så länge är hemligt då vi inte till hundra procent vet om det blir av. Men vi gör vårt bästa!

Vi utvärderade också ungdomsverksamheten som varit år 2010 och diskuterade vilt hur vi ska kunna utforma 2011 års verksamhet. Även där har vi planer som vi hoppas kommer kunna genomföras!

Marknadsföring och rekrytering var något annat som diskuterades. Där pratade vi bland annat om vi ska fixa nya broschyrer enbart för ungdomsverksamheten. Vi kom även fram till att vi skulle starta en facebooksida för ungdomar i förbundet. Sidan heter Ungdom i Civilförsvarsförbundet och adressen till den är: www.facebook.com/civilung
Övriga punkter som togs upp var bland annat kläder och utrustning och ekonomi.

Vi hade tänkt att försöka träffas varannan månad för att kunna få ut så mycket som möjligt av vårt år i ungdomsrådet. Vi vill också passa på att tacka de som har förtroende för oss och hoppas att vi kommer att uppfylla era förväntningar. Ni är välkommna att höra av er till någon av oss vid eventuella funderingar eller synpunkter.

Hoppas vi ses snart igen!

Med vänliga hälsningar,
Ungdomsrådet genom Laura Hoffmann