Civilförsvarsförbundet på Forum Civila samhället

Idag genomfördes Forum Civila samhället i Stockholm. Ett stort antal deltagare fanns på plats, de flesta från civilsamhället, men även en hel del från offentlig sektor. ”Hur kan dialogen med civila samhället utvecklas?” var temat.

Statsrådet Nyamko Sabuni talade om politiken för det civila samhället. I sitt anförande nämnde statsrådet Civilförsvarsförbundet, som ett utmärkt exempel på vad idéburna organisationer bidrar med. Statsrådet fokuserade på Hjärta att hjälpa.

Statsrådet gick igenom de övergripande principer som ligger till grund för politiken för det civila samhället. Det är urmärkta principer, men de måste åtföljas av handling för att göra skillnad. Regeringen vet att många myndigheter går in för att styra och ställa med mer idéburna organisationer. Situationen ogillas av regeringen. Eftersom regeringen styr myndigheterna kan de också rätta till de förhållanden som ogillas i sammanhanget. Det har samhället anledning att se fram emot.