Frivilligas betydelse i akut kris

Frivilligas betydelse i akut kris

Av: Anders J Andersson

Skapad: 12/12/2010 18:37

I det läge som uppstod i samband med det misstänkta terrordådet i centrala Stockholm vid 17-tiden i lördags skapades ett informationsbehov hos allmänheten om hur man ska agera. Det informationsbehovet besvarades inte av någon myndighet eller politisk inrättning under lördagskvällen. Först söndag eftermiddag vid 15:30-tiden, nästan ett dygn senare, kom information och då av länspolismästaren i Stockholm. Samma råd hade Civilförsvarsförbundet levererat cirka fyra timmar tidigare. På så sätt fyllde Civilförsvarsförbundet ut det informationsvakuum som hade uppstått. Det misstänkta terrordådet var något nytt för Sverige men då är det desto viktigare att kunna gå ut och informera allmänheten i ett tidigt skede. Annars uppstår spekulationer och det skapar onödig oro.

Läs först!


Kommentarer

13/12/2010 22:05

Nicklas

En sak som stör mig är folks nyfikenhet. Om man tittar på filmen "från ovan" ser man att det samlas hundratals människor i korsningen mot D-gatan. Om det smällt en gång till hade många blivit dödade. Visst skall man inte springa i panik från en smäll, men aldrig gå fram för att "kolla läget" och filma allt med sin mobil.

Rapportera