Vi söker verksamhetsledare till distrikten Östergötland och Jönköping

Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Vi är beredda att antingen anställa två personer på halvtid eller en person på heltid beroende på sökandenas önskemål och kompetens.

Distrikt Östergötland omfattar 957 medlemmar, 8 föreningar och 6 aktiva instruktörer. I distriktet finns 13 kommuner, länsstyrelse samt ett stort antal andra samverkanspartners.

Distrikt Jönköping omfattar 1063 medlemmar, 12 föreningar och 8 aktiva instruktörer. I distriktet finns 13 kommuner och länsstyrelse samt ett stort antal andra samverkanspartners.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsledare i Civilförsvarsförbundet har du ett omväxlande arbete baserat på frihet under ansvar.

De viktigaste arbetsuppgifterna är att:

  • Stödja och uppmuntra föreningarna/funktionärerna så att de har viljan och förmågan att bidra till den enskilde människans medvetenhet om hot och risker till vardags och vid kris.
  • Medverka till att våra funktionärers kompetens och engagemang tas tillvara i arbetet för samhällets säkerhet och beredskap genom frivilliga resursgrupper, FRG.
  • Agera så att Civilförsvarsförbundets statliga och andra uppdrag, som Civilförsvarsförbundet åtagits sig, genomförs till avtalad volym och kvalitet
  • Upprätta och utveckla nätverk bestående av lokala och regionala aktörer i samhället, både offentliga, idéburna och privata.

Verksamhetsledaren är den ende anställde i distriktet, men har anledning att ha många kontakter med andra både inom och utanför Civilförsvarsförbundet.

Vad krävs för att uppnå resultat i anställningen?
Din bakgrund kan variera. Högskoleutbildning är önskvärd. Du måste du ha dokumenterad erfarenhet av att leda människor och utveckla praktisk fungerande verksamhet, helst i idéburna organisationer. Du behöver vara en god kommunikatör, både i tal och skrift, och uppskatta att jobba genom olika människor och ta vara på deras förmågor. Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Anställningsvillkor
Civilförsvarsförbundet tillämpar statsförvaltningens löne- och anställningsvillkor. Lönen fastställs individuellt efter överenskommelse. Vi är beredda att i samråd med dig diskutera var du ska ha din arbetsplats. Ange i ansökan om du är öppen för anställning på halv- och/eller heltid.

Ansökan och mer information
Ansökningar med kort personbeskrivning och CV tas emot fortlöpande emot på info@civil.se . Sista dag för ansökan är 3 oktober 2010.

Har du ytterligare frågor kan du maila eller ringa generalsekreterare Anders M. Johansson på anders.m.johansson@civil.se eller 070-647 60 95. Facklig företrädare är Anders Lundin som nås på anders.lundin@civil.se eller 070-324 56 30.

Välkommen med din ansökan!