Nytt telefonnummer för försvunna barn välkomnas av Civilförsvarsförbundet

Nytt telefonnummer för försvunna barn välkomnas av Civilförsvarsförbundet

I ett EU-gemensamt direktiv föreslås att telefonnumret 116 000 inrättas dit man kan ringa och rapportera om försvunna barn. Civilförsvarsförbundet, som genom konceptet Hitta Vilse lär barn och ungdomar hur de ska agera om de går vilse, är positivt.
– Vi välkomnar förslaget från EU som innebär att 116 000 blir gemensamt för större delen av Europa, säger generalsekreterare Anders M. Johansson, Civilförsvarsförbundet.
Jourtelefonen kommer, när den väl införs i Sverige, att ta emot samtal om saknade barn och skicka informationen vidare till polisen. Men de ska även ge råd och stöd till drabbade föräldrar, skriver tidningen Riksdag och Departement.

Kontaktuppgifter (skicka gärna sms för att etablera kontakt under sommaren):
Anders M. Johansson, Civilförsvarsförbundet, generalsekreterare, 070-647 60 95
Anders J Andersson, Civilförsvarsförbundet, kommunikationsansvarig, 070-540 15 65

Civilförsvarsförbundet
Civilförsvarsförbundet är en idéburen, medlemsdriven organisation för säkerhet till vardags och vid kris. Vi finns för att utbilda, informera och hjälpa. Förbundet grundades 1937 och har cirka 22 000 medlemmar i hela landet. Vi hjälper myndigheter och enskilda för en säkrare vardag. Genom det pedagogiska konceptet Hitta Vilse lär vi barn och ungdomar att lättare komma tillrätta om de skulle gå vilse.
civil.se