Klockan 05:00 på bröllopsdagen kör vi igång!

Civilförsvarsförbundet hjälper till när kronprinsessparet gifter sig


Efter åtskilliga månaders planering är det nu dags att genomföra Civilförsvarsförbundets informations- och hjälpinsats under det kungliga bröllopet imorgon lördag.

Sammanlagt ställer 160 medlemmar upp under lördagen. Fyra av dessa är styrgruppen, som sedan uppdraget kom från hovet, planerat och förberett för insatsen.

Styrgruppen börjar lördagen med att klockan 05:00 köra ut materiel till alla informations- och Hitta Vilse-tält längs kortegevägen. Sammanlagt 16 tält på åtta platser.

– Civilförsvarsförbundet har lagt mycket tid och även pengar på det här uppdraget som vi fick från hovet. Men vi gör det med glädje och engagemang när vår kungliga beskyddare, kronprinsessan Victoria gifter sig med herr Daniel Westling, säger generalsekreterare Anders M. Johansson.

Informations- och Hitta Vilse-tälten kommer att hålla öppet på lördag från klockan 09:00 till 19:00. De fem ambulerande hjärtstartarteamen kommer att vara på plats under samma tid.

Styrgruppen avslutar dagen med att åka runt och packa ihop överbliven materiel.

– Vi är glada över gensvaret från medlemmarna. Vi vet att flera skulle vilja ha varit med och det är glädjande. Omtanke och engagemang är grunden för Civilförsvarsförbundets medlemmar, sammanfattar Anders M. Johansson.

Bildtext (från vänster): Styrgruppen bestående av Anders J Andersson, kommunikationsansvarig, Anders M. Johansson, generalsekreterare, Anders Lundin, verksamhetsledare Stockholm och Jan Alsander, utbildningschef.

All information om Civilförsvarsförbundets insats finns på  https://civil.se/#/det-gor-vi/vilse-pa-brollop. Här finns även färdig grafik, bilder och illustrationer.

Kontaktuppgifter:

Hur arbetet lagts upp i praktiken med alla frivilliga:
Anders Lundin, Civilförsvarsförbundet, verksamhetsledare Stockholms län, 070-324 56 30

Övergripande om Civilförsvarsförbundets insats:
Anders M. Johansson, Civilförsvarsförbundet, generalsekreterare, 070-647 60 95

Ansvarig för materiel och logistik:
Jan Alsander, Civilförsvarsförbundet, utbildningschef, 070-564 26 79

Övriga frågor, hjälp med material, kontaktuppgifter och så vidare:
Anders J Andersson, Civilförsvarsförbundet, kommunikationsansvarig, 070-540 15 65

Civilförsvarsförbundet

Civilförsvarsförbundet är en idéburen, medlemsdriven organisation för säkerhet till vardags och vid kris. Vi finns för att utbilda, informera och hjälpa. Förbundet grundades 1937 och har cirka 23 000 medlemmar i hela landet. Vi hjälper myndigheter och enskilda för en säkrare vardag. Genom projektet Hjärta att hjälpa har Civilförsvarsförbundet bidragit till att över 700 hjärtstartare placerats ut i landet. Sedan december 2009 driver Civilförsvarsförbundet helt ideellt tillsammans med Svenska HLR-rådet ”Sveriges Hjärtstartarregister”.
civil.se
www.hjartstartarregistret.se


 

De senaste debattartiklarna / skrivelserna / remissvaren:

Remissvar: Utkast rapport ”Information om försvar och krisberedskap till högstadie- och gymnasieelever

Remissvar: PM 23 maj 2011 angående uppdragsanknuten OH m.m

Anders M. Johansson Sven Lindgren, ordförande

Anders M. Johansson
Generalsekreterare
08-629 63 75 mobil: 070-647 60 95 
anders.m.johansson@civil.se

Sven Lindgren
Förbundsordförande
Lysingsgatan 10
582 47 Linköping
Mobiltelefon: 070-349 03 99
sven.lindgren[a]civil.se