14 000 Hitta Vilse-märken ska hjälpa barn och föräldrar

Civilförsvarsförbundet hjälper till när kronprinsessparet gifter sig

Under bröllopsdagen och under Love Stockholm delar Civilförsvarsförbundet och polisen ut sammanlagt 14 000 självhäftande Hitta Vilse-märken att fästa på barnens kläder med föräldrarnas mobilnummer. Om barnen kommer bort underlättas återföreningen.

Hitta Vilse-märkena är en del av Civilförsvarsförbundets insats i samband med kronprinsessparets kommande bröllop. På åtta platser längs kortegevägen kommer också Hitta Vilse-tält att finnas. Här får barnen stöd och uppmuntran genom lek och omtanke i väntan på återföreningen med föräldrarna.

– Vi vill att bröllopsdagen ska bli en fin dag även för alla barn som är ute på stan med sina anhöriga. Om barnen och föräldrarna kommer ifrån varandra hjälper vi till, säger Civilförsvarsförbundets generalsekreterare Anders M. Johansson.

Civilförsvarsförbundets insats sker i samarbete med hovet och polisen.

Det här gör Civilförsvarsförbundet:

  • Åtta informationstält utspridda på strategiska platser längs kortegevägen efter samråd med hovet.
  • Åtta Hitta-Vilse tält samlokaliserade med våra informationstält. I Hitta Vilse-tälten tar vi hand om och pysslar om barn som kommit bort från sina föräldrar.
  • Fem mobila hjärtstartarteam. Våra mobila hjärtstartarteam kommer att röra sig på stan bland allmänheten och finnas till hands när det behövs.

Grafik med Hitta Vilse-märkena finns på https://civil.se/#/det-gor-vi/vilse-pa-brollop.

Kontaktuppgifter:

Hur arbetet lagts upp i praktiken med alla frivilliga:
Anders Lundin, Civilförsvarsförbundet, verksamhetsledare Stockholms län, 070-324 56 30

Övergripande om Civilförsvarsförbundets insats:
Anders M. Johansson, Civilförsvarsförbundet, generalsekreterare, 070-647 60 95

Övriga frågor, hjälp med material, kontaktuppgifter och så vidare:
Anders J Andersson, Civilförsvarsförbundet, kommunikationsansvarig, 070-540 15 65

Civilförsvarsförbundet

Civilförsvarsförbundet är en idéburen, medlemsdriven organisation för säkerhet till vardags och vid kris. Vi finns för att utbilda, informera och hjälpa. Förbundet grundades 1937 och har cirka 23 000 medlemmar i hela landet. Vi hjälper myndigheter och enskilda för en säkrare vardag. Genom projektet Hjärta att hjälpa har Civilförsvarsförbundet bidragit till att över 700 hjärtstartare placerats ut i landet. Sedan december 2009 driver Civilförsvarsförbundet helt ideellt tillsammans med Svenska HLR-rådet ”Sveriges Hjärtstartarregister”. Kronprinsessan Victoria är sedan 2007 officiell beskyddare av Civilförsvarsförbundet
civil.se
www.hjartstartarregistret.se