Får du en insulinkänning kan du få hjälp hos Civilförsvarsförbundet

Kronprinsessan Victorias bröllop i Stockholm
Får du en insulinkänning kan du få hjälp hos Civilförsvarsförbundet

Hundratusentals människor kommer att bege sig till Stockholm i juni i samband med kronprinsessan Victorias bröllop med Daniel Westling. Alla med diabetes som får en insulinkänning kan då få hjälp vid något av Civilförsvarsförbundets informationstält.

Civilförsvarsförbundet kommer enligt överenskommelse med hovet att organisera åtta stycken informationstält under bröllopsdagen. Dessutom kommer åtta Hitta Vilse-centraler för bortkomna barn att finns på plats samt fem ambulerande team med hjärtstartare.

Samtliga kommer att ha någon form av sötsaker, bananer och druvsocker för att akut kunna hjälpa personer med diabetes som råkar ut för en insulinkänning. Vatten kommer även att finnas tillgängligt. I allvarliga fall kan ambulans tillkallas.

– Mycket folk kommer att finnas på plats och det kommer att vara mycket köer. Om vi snabbt kan hjälpa någon med diabetes som fått en insulinkänning känns naturligtvis vår insats under bröllopet ännu mer värdefull, säger Anders M. Johansson, generalsekreterare Civilförsvarsförbundet.

Kontaktuppgifter:
Anders M. Johansson, generalsekreterare, 070-647 60 95
Anders J Andersson, kommunikationsansvarig, 070-540 15 65


Civilförsvarsförbundet
Civilförsvarsförbundet är en idéburen, medlemsdriven organisation för säkerhet till vardags och vid kris. Vi finns för att utbilda, informera och hjälpa. Förbundet grundades 1937 och har cirka 23 000 medlemmar i hela landet. Vi hjälper myndigheter och enskilda för en säkrare vardag. Hitta Vilse är ett koncept för yngre barn om hur de ska gå tillväga om de går vilse. Många som själva gått i förskola eller har barn som gjort eller gör det har kommit i kontakt med Hitta Vilse.
Genom projektet ”Hjärta att Hjälpa” har Civilförsvarsförbundet bidragit till att över 600 hjärtstartare placerats ut i landet. Sedan december 2009 driver Civilförsvarsförbundet helt ideellt tillsammans med Svenska HLR-rådet ”Sveriges Hjärtstartarregister”.
H.K.H. Kronprinsessan Victoria är sedan 2007 officiell beskyddare av Civilförsvarsförbundet.
civil.se/#/hjarta/hjarta-att-hjalpa
www.hjartstartarregistret.se