Stipendium till eldsjäl från Bromma

Gunnar Häggroth från Bromma har tilldelats det Langenskiöldska stipendiet på 10 000 kronor. Stipendiet delades ut vid Civilförsvarsförbundets riksstämma i Göteborg i helgen. Gunnar Häggroth är ordförande i Bromma civilförsvarsförening.

– Gunnars Häggroths engagemang sträcker sig långt utanför den egna föreningen. Han är mycket uppskattad för sitt sätt att utveckla lokalföreningens verksamhet och ordna intressanta program, både för brommaföreningens medlemmar och för medlemmar i övriga föreningar inom Stockholms distrikt, säger Anders Johansson, generalsekreterare för Civilförsvarsförbundet.

Civilförsvarsförbundet, som i år firar 70-årsjubileum, har 23 000 medlemmar i 230 lokalföreningar runt om i Sverige. Verksamheten är inriktad på att förebygga och förhindra olyckor i vardagen, att öka människors förmåga att klara utsatta situationer och att bidra till en förbättrad krishantering.

Stipendiet delas ut till en eller flera personer som på ett särskilt förtjänstfullt sätt bidragit till att Civilförsvarsförbundet är en organisation i samklang med sin egen tid.

För ytterligare information kontakta:

Gunilla Ekholm, informationschef Civilförsvarsförbundet
08-629 63 70, 0705-40 15 65