Att så lite kan göra folk glada?

Att 20 L ärtsoppa som vi tyckte var synd att kasta kunde ge sådan respons…  🙂
Det känns bra.!!  😉

Märkliga saker hända än i våra dar!
I dag hade jag planerat att bjuda kårens gudstjänstbesökare på våfflor med vispgrädde och jordgubbssylt. Står precis och skall öppna den första påsen med mix då telefonen ringer och Kenneth Larsson som tar luren ropar: ”Kom du måste ta detta samtalet …”
När jag tar luren hör jag en röst som säger: ” Vi är från Civilförsvarsförbudet och vi har 20l ärtsoppa över i en kantin så den är varm, vill ni ha den? Ja svarade jag, då kommer vi med den meddetsamma.

Jaha det var till att packa ner våffelmixen m.m igen.
En väntan medan klockan gick. Då kommer det in en bil på gården och ut stiger en bikers, Leif en trosbroder från Tingsryd som jag tjatat på i flera år att han skulle komma ner till kåren. Mitt under vårt förbönsmöte kom så 20L ärtsoppa och saft. Även mötesdeltagarna kom och de var valna och frusna men de tinade upp när jag meddelade att de skulle bjudas på varm ärtsoppa efter mötet.

Gissa om soppan var uppskattad och mycket blev det över som nu står i kylen och väntar på att användas. Under vårt samkväm tar Leif fram en kasse med många Bikers- och Motorbiblar. Han berättar att det var en Bikersbibel och det han läste i den som ledde fram till han frälsning!

Tack Leif för vittnesbörd, biblar och goda samtal!
Tack Civilförsvarsförbundet för en supergod ärtsoppa!

I morgon är det Lunch kl. 12.00 och Hemförbund kl. 14.00

Frälsningsarmén Ronnebys foto.     Frälsningsarmén Ronnebys foto.
Frälsningsarmén Ronnebys foto.