Hitta Vilse® hjälpte till på kungligt bröllop

Civilförsvarsförbundet hjälpte till under kungligt bröllop.

Hitta Vilse tittar fram

Civilförsvarsförbundet ställde upp under bröllopsdagen med åtta informationstält, åtta Hitta-Vilse tält och fem mobila hjärtstartarteam. Sammanlagt omfattade det 160 frivilliga från Civilförsvarsförbundet och ett 15 tal personer från FRO (Frivilliga Radioorganisationen) som hjälpte till med kommunikation under dagen.

Humöret var på topp när folk från olika delar av världen ville få en glimt av kronprinsessparet. Närmare 50 000 kartor med kortegevägen inritad delades ut och en av de vanligare frågorna de frivilliga fick var: ”Var ser jag kronprinsessparet bäst efter kortegevägen?”

Under dagen hjälpte våra Hitta Vilse tält sju stycken barn som tappat bort sina föräldrar i folkhavet. Civilförsvarsförbundet bidrog även till livräddande insatser. Bland annat hade en liten flicka satt i halsen och de frivilliga var snabbt framme och hjälpte henne till rätta så att hon kunde fortsätta njuta av dagen.

Inga skarpa insatser behövdes från de mobila hjärtstartarteamen. Men de fick hjälpa till ändå. Ett team fick ta hand om en musikant som började frossa, blev yr och mådde illa. Teamet hjälpte henne att få i sig ordentligt med vätska samtidigt som de tog hjälp av polisen att tillkalla ambulans som kunde föra musikanten till sjukhuset.

Nedan följer några bilder, klicka på dem för att se dem i ett större format.

Information och Hitta Vilse tält Hitta Vilse märken på barn Leona arbetar vid ett av tälten.

Bild 1: Ett av våra tält. Bild 2: De flesta barn hade ett Hitta Vilse märke på sig. Bild 3: Leona arbetar vid ett av våra tält.

Väldigt mycket folk Intervjuad av SVT Kortegen åker förbi

Bild 1: Väldigt mycket folk hade samlats. Bild 2: Civilförsvarsförbundet blir intervjuade av SVT i direktsändning. Bild 3: Ryggen på kortegen.

Mer om insatsen och bilder kommer i nästa nummer av Civil som utkommer i mitten av juli 2010.