Civilförsvarsförbundet Umeå

Välkommen till oss!

Här kan du läsa om en del aktiviteter vi har haft och vad vi kommer att göra i framtiden. Ta kontakt med oss om du vill engagera dig i föreningen och har förslag på vad vi mer borde göra! Vi vill bli fler och nå fler.

Klicka här för att läsa mer om Civilförsvarsförbundet som organisation.

En ny kurs för dig som vill gå med i kommunens frivilliga resursgrupp – FRG – startar senare i år. Kursen är kostnadsfri och öppen för alla inom frivilliga försvarsorganisationer. Den innehåller en massa matnyttigt om exempelvis brandskydd, hjärt- och lungräddning, livsmedelshantering och att möta människor i kris.

Under krisberedskapsveckan  har vi under de senaste åren informerat förbipasserande om krisberedskap.

Under åtta lördagar 2020 delade vi ut armband, våtservetter och måttband för att påminna människor om att hålla avstånd och tvätta händerna (givetvis utan att komma alltför nära)

 

Tillsammans med andra föreningar i Västerbotten har vi bemannat en Vilsecentral på Noliamässan de år den är i Umeå. Vi har delat ut klistermärken för att märka barn med föräldrarnas telefonnummer och hjälpt vilsna barn att hitta sina föräldrar. Vi har också erbjudit vatten och information om Civilförsvarsförbundet.

Den 31 mars är det dags för årsmöte 2022. Liksom förra årsmötet blir det här digitalt.

Vill du göra en insats? Då kan du bli medlem i Umeå kommuns frivilliga resursgrupp (FRG). Om du vill veta mer, kontakta Klas-Göran Larsson på telefon 070-575 34 41, eller via e-post: frgumea@gmail.com. FRG har i Umeå medverkat till att ställa i ordning boenden när det kom många flyktingar och intervjuat frivilliga för att bemanna dessa.

Styrelsen

Vice ordförande

Klas-Göran Larsson

Ledamot

Helena Lewandowska

Ordförande

Joakim Widell

Suppleant

Anna Allard

Telefon

Kassör

Susanne Alger

Suppleant

Filip Grönlund