Kurs i Fältmatlagning!
Inbjudan till matlagning i fält
Nu är det dags att damma av stormköken! Som en del av vår civila beredskap bjuder vi Stockholms civilförsvarsförening in till en praktisk övning i matlagning under fältmässiga förhållanden. Syftet är att stärka vår förmåga att klara oss vid kris eller störningar i samhällets normala funktioner – och att göra det tillsammans.
Kursen hålls av Kristina Steen, CFF, Upplands-Bro, styrelseledamot i Stockholms distriktet civil. Hon har jobbat med historisk mat sedan 1974 och skriver även om historisk mat, främst om mat i fält under 1700-1800-talet och Napoleonkrigen. Hon medverkade senast i en bok som utkom 2023 där hon skriver om hur man fick tag på mat och hur den tillagades i fält för 200 år sedan.
Var: Vi samlas vid Smedsuddsbadets sandstrand, Kungsholmen. T-bana: Fridhemsplan
Datum: 18 maj
Tid: 10-13
Anmälan senast: 12 maj
Max antal deltagare: 20
Att ta med:
Stormkök
Träskärbräda att ha under sitt matlagningsskärl
1 vanlig skärbräda att arbeta vid
Slev till sitt kokkärl att röra med
Bestick att äta sin mat med, sked i detta fall
Vass kniv
T-röd eller gasol
Något att tända med
Föreningen står för menyn, som är:
Soppa på tomatkross, örter och pasta och Nutellaknyten.
Meddela om eventuella allergier. Glutenfripasta finns på plats.
Angående väder: Vid eventuellt riktigt skitväder, t ex ösregn, stormvindar ställs evenemanget in för att planeras in vid ett senare tillfälle.
För frågor: Kontakta Toya Erving, terving@icloud.com