Sammanfattning av Krisberedskapsveckan 2022

Årets Krisberedskapsvecka ägde rum 26 september – 2 oktober och temat var mat.

Pandemin, invasionen av Ukraina och förra årets it-attack mot en butikskedja har aktualiserat behovet av livsmedelsberedskap. Därför var temat på årets Krisberedskapsvecka mat, med fokus på livsmedelsförsörjning ur ett samhälls- och individperspektiv.

Hur vi har uppmärksammat veckan

Civilförsvarsförbundet har under veckan erbjudit flera olika tillfällen med digitala kurser i Hemberedskap. Vi har även varit aktiva på Instagram och Facebook, där vi lagt upp inlägg som tipsar om vilken slags mat som är bra att ha hemma, hur du ska tänka när det gäller matförråd med mera.

Civilförsvarsföreningarna har bland annat synts i reportage, pratat med allmänheten om hur de kan förbereda sig inför en kris, haft utställningar och föreläsningar med mera.

Nu är årets krisberedskapsvecka till ända. Jag har under veckan följt nyhetsflödena och fyllts av stolthet över det engagemang som finns i vårt förbund. Det som slår mig är att den här drivkraften och det här engagemanget som lyfts upp i olika reportage och inlägg på sociala medier är ju faktiskt ständigt närvarande i vårt förbund. Inte bara under en vecka om året. Det är ju detta vi allesammans i föreningar, distrikt på olika poster, som instruktörer, resursgruppsmedlemmar och anställda, tillsammans har som vår röda tråd. Det som är vår drivkraft, viljan att göra skillnad. Att göra skillnad för oss själva och vår omgivning om det värsta skulle hända, Om krisen eller kriget kommer till oss. Allt som vi driver i vårt förbund men som den senaste veckan lyfts fram och uppmärksammats i större utsträckning än vanligt.

Vill med detta rikta ett stort tack till er alla, ingen nämnd och ingen glömd. Det är ju alla vi tillsammans som är Civilförsvarsförbundet. Det är ni därute i landet som visar vilken oerhörd styrka och förmåga vi har att nu möta de kommande utmaningar och uppdrag som vi kommer att få.

Tack för alla fantastiska insatser som gjorts under veckan. Jag är så stolt över vårt förbund.

// Ammi

Bilder från veckan