Rapport från Förbundsstämman

Civilförsvarsförbundets förbundsstämma 2023 ägde rum den 14–15 oktober på hotell Gustaf Fröding i Karlstad. Anna-Maria ”Ammi” Axelsson omvaldes till förbundsordförande. Till ny 1:e vice ordförande valdes Robert Erlandsson. Patrik Svensson omvaldes till 2:a vice ordförande. Övriga ledamöter blev Kent Ögren (nyval, tidigare ersättare), Gabriella Andersson, Anders Karlsson, Nils-Folke Ericsson, Freddy Jönsson Hanberg (nyval) och Fredrik Näslund (nyval, tidigare ersättare). Tommy Sjöberg och Jeanette Widen (nyval) valdes till ersättare.

Det var flera givande föredrag. Vår försvarsminister Pål Jonsson invigde förbundsstämman och han beskrev det allvarliga omvärldsläget och han tryckte på att det civila försvaret har en mycket viktig roll i totalförsvaret. Björn Eriksson slog ett slag för kontanterna på ett humoristiskt sätt (Kontantupproret). 

Dagarna genomsyrades av förändringens vindar och framåtanda med flera samtalsforum där ideér och förslag framfördes och diskuterades. Det beslutades blan annat att Förbundet fick i uppdrag att utreda och se över organisationen som helhet och att anpassa den till de fem CIVO områdena.

Distrikt Östergötland representerades av Maria Göransdotter, Patrick Johnsson, Anders Enström samt Gunnel Cassel-Söderbäck.

Utöver allt viktigt och trevligt så hade distrikt Östergötland även turen med sig och vann genom utlottning en hjärtstartare från Civilbutiken!