Från oss alla till er alla: en riktigt God Jul och ett Gott 2023!

”Julen står för dörren och vi är inne i den mörkaste tiden på året. Det är också en tid fylld av krig och kriser, men ur kris och mörker föds hoppet. Hopp om ljusare och bättre tider”. Så skriver vår förbundsordförande Ammi Axelsson i sin julhälsning till oss alla.

Vi står inför en kraftfull upprustning av totalförsvaret. Civilförsvarsförbundet som frivilligorganisation är särskilt utpekad av MSB i den satsning som väntar. Det är vi som medlemmar, våra instruktörer och alla som representerar vår organisation som ska göra jobbet. 

Vågar vi önska varandra ett Gott Nytt År! Ja självklart, men vi ska stå rustade om det ofattbara skulle drabba även oss. Se därför över er hemberedskap så att vi tillsammans klarar ett längre strömavbrott, elransonering, snöstorm eller vattenbrist. Prata med grannar, vänner, barn, barnbarn och arbetskamrater om betydelsen av att alla ska vara förberedda om krisen eller kriget drabbar oss!

Styrelsen vill rikta ett tack till FRG-ansvariga, Birgitta och Magnus, som outtröttligt arbetar med att utveckla FRG-organisationen tillsammans med Piteå Kommun och bland annat Civilförsvarsföreningens medlemmar.

Ungdomssatsningen fortsätter av ungdomsledaren Linnea Lindgren. Hon har varit flitig och träffat de flesta skolor i kommunen och delat ut julkalendrar med tema hemberedskap för de yngre barnen, s k ”Hembert”. Vi planerar för fler aktiviteter för skolbarnen under vårterminen.   

Smittan ökar och andra virusvarianter är i farten
Fler och fler insjuknar igen i Covid 19. Se till att ni inte tillhör de som slarvar med vaccineringen som erbjuds! Stanna hemma om du är det minsta förkyld i tron på att det kan vara Covid19. Säsonginfluensa och vinterkräksjuka härjar, tvätta därför händerna noga och ofta och nys inte rakt ut i luften. Ar rädd om de som är i din närhet.

När RS-virus drabbar oss vuxna är det som en vanlig förkylning men en del barn kan bli allvarligt sjuka och behöva sjukhusvård. Drabbas de nyfödda kan det leda till mycket svår sjukdom eftersom det ofta påverkar andningsorganen.

Av hela våra hjärtan önskar vi nu fred och hälsa till alla i den starka förvissningen att: tillsammans kan vi!

Britta Svensson Magnus Johansson
Ordförande v ordförande