Medlemsbrev november

Hej alla medlemmar!

Först och främst vill vi nu passa på att hälsa alla medlemmar välkomna till medlemsmötet 22 november. Vi kommer som vanligt att hålla till i Räddningstjänstens lokalerKolugnsvägen 1, Piteå.

Thorbjörn Hansson, chef för Samverkansavdelningen, Norra Militär Regionen medverkar. Tema är Cyber- och IT säkerhet i vardagen – ett ämne som i denna tid berör oss alla. Omvärldsutvecklingen innebär att inte minst Civilförsvarsförbundets medlemmar behöver kunskap och information om både  IT-säkerhet och cyberangrepp i vardagen.

Sveriges Civilförsvarsförbund, distrikt och föreningar är intressanta objekt för de som på olika sätt  vill störa och skapa osäkerhet/kaos i vardagen .

Medlemsansvar

Alla medlemmar i Civilförsvarsförbundet har här ett särskilt ansvar både  som privatpersoner och i våra olika uppdrag. Därför är det nu viktigt att vi på alla sätt stärker  vår motståndskraft .  Och med det: varmt välkomna att ta del av information och säkerhetstips vid medlemsmötet  22 november!

Sveriges Civilförsvarsförbund har nu ett uppdrag av MSB att arbeta med att skapa en stabil krigsorganisation. Just nu inväntar vi den 7 november då Försvarsberedningen lämnar sin rapport om befolkningsskydd. I distriktet arbetar vi med att skapa larmlistor mm för att vara förberedda om MSB ger Civilförsvarsförbundet skarpa uppdrag med kort varsel. Vi har samarbete med Försvarsmakten och Länsstyrelsen.

Ungdomssatsningen fortsätter och våra ungdomar Linnea Lindgren och Safi Khatibi är nu på gång, på riktigt. Mer om detta senare! 

Mer än någonsin behöver vi hjälpas åt! Även om alla kan känna  en viss trötthet och oro över säkerhetsläget så är min fasta övertygelse  att det är bra att vara förberedd. Beredskap ger styrka!  Förvissningen stärks också av att Civilförsvarsföreningen Piteå både har en stabil styrelse och många engagerade medlemmar och vetskapen att tillsammans är vi starka!

Britta Svensson
ordförande

Magnus Johansson
v ordförande