Från Tomelilla till Luleå…

Föreningsmedlem med många strängar på sin lyra men som numera bor i Luleå…

Mest omtalad och känd är hon för sina olika roller och engagemang i föreningar runt om på Österlen. Hon har en stark personlighet och har varit en mycket engagerad kommuninvånare i olika frivillig organisationer. 

Hon blev medlem i Österlens civilförsvarsförening 1992 och ett faktum är att hon är ff medlem i vår förening på Österlen trots att hon numera bor i Luleå 150 mil från oss… Det är värt att uppmärksammas… 

Att sprida information och lära ut är Inger en ”fena” på. Hon är en mycket omtänksam föreningsmedlem som har gjort stor skillnad i många människors liv genom olika möten.  Hennes roller i föreningsverksamheten har en spännvidd från instruktör, ledamot  och sekreterare till ordförande och kassör.  Hon berör och organiserar och sätter en i arbete då hon ser att allmänheten behöver rustas med viktig kunskap!  

 

Här hålls det kurs i konsten att överleva utan vatten eller ström

Här har vi fd Österlenbon Inger Nielsen numera Luleåbo sedan 2012 i full färd med att lära ut hur man klarar sig i utsatta lägen. Inger visar och lär ut vilka saker och livsmedel som kan vara bra att ha till hands vid t ex ett längre strömavbrott.  Hon berättar bl a att om det blir kallt i rummen kan man samlas flera i samma rum. Varje vuxen människa utstrålar nämligen lika mycket värme som en 60-wattslampa… Inger har varit en stor tillgång för Österlens civilförsvarsförening under många år och ff är hon en trogen medlem i föreningen…

 

 

Läs hela artikeln genom att klicka på länken här under:

http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/article684862/Konsten-att-oumlverleva-utan-vatten-eller-stroumlm.html

 

På kommunens hemsida kan man läsa mer om Kristöd:

http://www.tomelilla.se/medborgare/vard-omsorg/trygg-och-saeker/krisstoed-posom/#.URQjwR3lA8k

 

Inger Nielsen har många strängar på sin lyra kan man lugnt säga bl a var hon verksamhetsledare på SV Studieförbundet Vuxenskolan i Tomelilla 1990 – 2004.

Jag arbetade själv för henne under några år som datalärare på Vuxenskolans kurser och det var en fantastisk tid med många trevliga möten.

http://www.ystadsallehanda.se/tomelilla/article675470/Halverade-bidrag-till-studiefoumlrbunden.html

 

Inger Nielsen engagerade sig också i föreningen Brottsofferjouren (BOJ) på Österlen under många år.

http://www.ystadsallehanda.se/tomelilla/article689103/Allt-fler-kvinnor-soumlker-stoumld.html

 

… och här medverkar Inger som fotograf på 112 dagen i Tomelilla…

https://civil.se/wp-content/blogs.dir/1/files/2011/12/Civil-1-2012.pdf

 

… och här har vi inte mindre än deltagare 8632. Inger Nielsen, Tomelilla…

 http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/skapa-din-utmaning/1309203-privatpersoner-som-deltog-i-earth-hour-2010?page=5

 

Den 26 feb har vår förening årsmöte å givetvis ska Inger deltaga vid årsmötet även i år trots hon befinner sig 150 mil ifrån oss. Avståndet är inget hinder i dagens teknologiska samhälle för nu ska Inger anta en ny utmaning och medverka på årsmötet via Skype. Vilka moderniteter det finns alltså. Tänk att sitta uppe i Luleå och vara med i mötet på Österlen nere i skåne – de ni de e Inger Nielsen det!