Sommarbrev från Ammi Dahlman och Tomas Warberg

Förbundsordförande Ammi Dahlman och Generalsekreterare Tomas Warberg vill passa på att önska er alla en fin sommar.

Läs sommarbrevet här nedan, eller ladda ner det som pdf längst ner på sidan.

Sommarbrev 2022

Försvarsmaktens överbefälhavaren Micael Bydén har utfärdat ett antal dagorder med budskapet att vi som frivillig försvarsorganisation kommer få mer medel och fler uppdrag. Detta innebär såklart att det kommer att ställas mycket högre krav på oss. För att vi ska kunna möta dessa krav behöver vi er hjälp. Alla ni medlemmar ute i landet behöver vara med och göra den här resan med oss. Det är ju ni som är vi i förbundet!

Det kommer att bli ytterligare förändringar som vi alla måste vara beredda på. Vi jobbar febrilt med att stärka vår grund och vi har siktet inställt framåt, men vi kan inte gå i mål utan er medlemmar. Tillsammans blir vi ett starkt förbund som är bättre rustat för tyngre uppdrag.

Med tanke på de kommande tyngre uppdragen krävs det att vi uppför oss på ett korrekt sätt. Tänk på att vi, varje gång vi bär Civilförsvarsförbundets logga, representerar vårt fantastiska förbund. Vi är ambassadörer för förbundet och det innebär ett stort ansvar. Vi har en värdegrund att följa. Alla jobbar vi ju för förbundets bästa.

Slutligen vill jag påminna er att se över er hemberedskap. Värmen slår ut en stor del av livsmedelsförsörjningen, inte bara i Europa. Att varje hushåll har någon form av beredskap gör att vi blir mer uthålliga tillsammans. Sprid gärna budskapet till andra och tipsa dem om våra utbildningar.

Ha nu en fin sommar och passa på att ta igen er, för sen kör vi så det ryker!

Midsommaren står för dörren – med allt det trevliga som det innebär – och för många av oss en välbehövd ledighet. Samtidigt vet vi att sommaren kan bli varm och det blir stora påfrestningar i samhället gällande skogsbränder. Men jag känner en stor trygghet och tillit att alla dygnets timmar så finns FRG där och ni gör ett storartat jobb!

Som ni alla vet har det varit, och är fortfarande, en turbulent tid med krig i vårt direkta närområde. Därför måste vi växla upp och vara en given organisation nu när vi ska bygga vårt nya totalförsvar tillsammans. Att bygga upp det nya totalförsvaret kommer vara ett stort jobb och det kommer att medföra en del utmaningar. Vi kommer alla att på något sätt bli involverade i detta arbete.

Till min stora glädje så har vi fått en stor tillströmning av nya medlemmar som valt att ansluta sig till vårt förbund. Jag kan också konstatera att återinförandet av Civilförsvarsförbundets dag den 7 maj blev mycket lyckat. I år firar Civilförsvarsförbundet 85-års jubileum och detta kommer vi fortsätta att uppmärksammas med aktiviteter runt om i landet.

Ladda ner sommarbrevet (PDF)