Civilförsvarsförbundet berättar för Örnsköldsviks Allehanda om ”Flyktingkassen”

Civilförsvarsförbundet är med i Örnsköldsviks Allehanda och berättar om ”Flyktingkassen”, en kasse fylld med diverse nödvändiga varor för ett hushåll som delas ut till flyktingfamiljer.

Tommy Sjöberg från Civilförsvarsförbundet i mitten tillsammans med Roger Berglund Ica Flärke och Ida Gard Ica Bjurholm.

Det var Tommy Sjöberg som förde fram frågan om vi i Civilförsvarsförbundet kan bidra med något för att hjälpa flyktingarna från Ukraina. Eilert Hägglund kom med idéen att de skulle höra med deras lokala handlare om de kunde hjälpa till med flyktingkassar för 300 kronor styck.

Tanken var att var och en som handlar till sitt hushåll kanske också vill på detta enkla sätt, även betala för en ”Flyktingkasse”. Både handlarna i Hemling och Flärke nappade direkt på idén, som är unik för landet.

Eilert Hägglund