Synskadade utbildas till instruktörer

I samarbete med Synskadades Riksförbund och Arbetarnas Bildningsförbund har Civilförsvarsförbundet för första gången utbildat personer med synnedsättning till instruktörer. Utbildningen för synskadade sker på uppdrag av MSB.

Utbildningen ägde rum en solig vecka i juni på vackra Almåsa havshotell i Västerhaninge. Instruktörerna utbildades i hemberedskap i utemiljö, första hjälpen med HLR, allmän brandkunskap samt barn- och seniorsäkerhet.

På fredagen var det avslutning och diplom delades ut av förbundsordförande Georgios Kontorinis, generalsekreterare Tomas Warberg och Synskadades Riksförbunds förbundsordförande Niklas Mattsson. Självklart belönades även ledarhundarna för sitt fina arbete.

Georgios och en av ledarhundarna skakar tass för det mycket fina samarbetet!

 

[nggallery id=18]