Ministrar och förbundsordförande på digital resa till Piteå

Igår gjorde statsminister Stefan Löfven och inrikesminister Mikael Damberg en digital resa till Piteå.

Under det digitala mötet fick vår förbundsordförande Georgios Kontorinis möjligheten att informera om förbundets viktiga arbete med att utbilda FRG (Frivilliga Resursgruppen) som idag finns i 155 kommuner. Vårt mål är att samtliga kommuner och regioner ska ha en FRG på sikt, sa förbundsordförande Georgios Kontorinis.

Sedan följde en live-rundtur från PiteEnergi Arena där region Norrbottens vaccinationer mot Covid-19 sker i Piteå.
Detta förevisades av FRG-ansvarig Birgitta Wellborg som tog med deltagarna genom hela den process som medborgaren ska göra för att på ett säkert sätt få sin vaccination. Uppdraget består i att vara värdar och lotsa in alla smidigt och strukturerat så att det viktiga arbetet flyter på under dagens pass.

Avslutningsvis så tackade statsminister Stefan Löfven samtliga FRG-medlemmar ute i landet för det viktiga arbete som de har utfört hittills och kommer att göra under pandemin.