Håll i-håll ut-satsningen har inletts

Den femte september invigdes på flera håll i landet kampanjen Håll i – håll ut, som ska medverka till att vi fortsätter vara smittoförsiktiga.

Hedemora är en av kommunerna som under hösten upplevt en ökad smittspridning. Gösta Ljungberg, FRG ansvarig i kommunen tog plats tillsammans med kollegan Bengt Holmberg i Centrumgallerian mellan klockan 10-14 i lördags.

-Jag upplevde att många  var lite svårflirtade, lite som när vi är ute och förevisar krislådor. Men det är nog så, som flera antydde, att man blir lite coronaavtrubbad efter ett tag.

Det ges mycket information just nu från alla håll, men Gösta Ljungberg tror ändå att det mänskliga mötet gjorde sitt till att många ändå blev nyfikna och kom fram. Om inte annat så för att se på de informationsprodukter som fanns på bordet. Han berättar att i hans FRG är nu sammanlagt åtta personer redo att ägna de anvisade lördagarna framöver till att informera invånarna i kommunen om hur de ska undvika smittspridning. Men det känns värdefullt att mötas av fler anledningar, säger Gösta Ljungberg..

-Många är ju nyfikna på FRG. Vilka vi är, hur det fungerar och vad vi gör. Så jag tror vi har fått några nya krafter på kuppen.