Vill du vara en del av Karlshamns krisberedskap?

Nu söker vi fler personer som vill hjälpa till och vara ett stöd för samhället i samband med kriser eller andra extraordinära händelser.

Karlshamns kommun söker fler medlemmar till den Frivilliga Resursgruppen (FRG). FRG:s består av utbildade frivilliga medlemmar och deras uppgift är att finnas till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen eller vid andra behov. Exempel på uppdrag som FRG kan få är att under en kris informera allmänheten, hjälpa till vid utrymningar, dela ut nödvatten eller att upprätta och driva trygghetspunkter och värmestugor på olika platser i Karlshamns kommun.

Som medlem går du en utbildning för att lösa de uppgifter som väntar. Basutbildningen (36 timmar) är allmän och innehåller bland annat kunskap om vårt sårbara samhälle, kriskommunikation, första hjälpen, hjärt-/lungräddning, allmän brandkunskap samt hur man driver en trygghetspunkt. Basutbildningen kommer senare att kompletteras med utbildningar, studiebesök och övningar som anses lämpliga för ditt uppdrag.

Låter det intressant?

Kom på informationsträff i Rådhuset i Karlshamn torsdag den 2 mars klockan 18.00. Du kan också kontakta någon av de ansvariga inom FRG för att få veta mer eller för att anmäla dig: Magnus 0760-05 19 73 eller Mikael 0731-80 17 53.

Mer information om FRG finns på frivilligaresursgruppen.se