Julplundringsfest

Söndag eftermiddag och klockan slår 15.00. Frivilligberget i Karlshamn är fullt. Hit har det hittat 50 personer, både barn och vuxna. image

Det serveras glögg och pepparkakor medans alla hittar någonstans att sitta. Vi får leta fram fler stolar. När alla hittat en sittplats så hälsas alla välkomna av ordförande Johanna Jonsson och vice ordförande Ulla Arvidsson.
image

Medans kaffet kokar passar våra medlemmar på att köpa lotter. Alla vill köpa flera lotter. Priserna är många och bordet är för litet.
Sen är alla välkomna ut i köket för att ta för sig av dagens kakbuffe. Kanelbullar, saffransbullar, drömmar, kolakakor och chokladbullar. Tallrikarna blir fulla av godsaker och kaffe och läsk behövs för att släcka törsten.
Väl tillbaka i salen så bjuder Agneta Elmdahl och Natalie Persson upp till sång. Julmusiken flödar liksom applåderna.

image

Nu är det dags för lite utbildning. Ulla utbildar de vuxna i ”72 timmar”. Stormen Egon som precis varit får oss snabbt på rätt tankar.
Johanna, Natalie och Linnéa tar hand om barnen. De pratar om Hembert och strömavbrott. Fram med ficklamporna och vi beger oss ner i den mörka källaren. Tipsrunda och reflexjakt är det nu. Sen är det strömavbrottshalsband och pyssel i Hemberts pysselbok. Alla barnen sitter nu och pysslar!
Med strömavbrottshalsband/armband på sig är det dags att träffa de vuxna igen.

Nu är det dags att dra vinnarna bland lotterna. Det blev minst 10 vinnare på varje lottring. Nu fanns det många stolta vinnare! Speciellt de som vann!
Klockan springer iväg fort när man har roligt och nu var det mat igen. Bullens korv med bröd serverades. Men vem kommer nu?

image

Tomten! Han hade hittat till Frivilligberget i Karlshamn från de djupaste skogarna utanför Tingsryd. I sin julklappssäck fanns det gott om godispåsar. Tomten var noga med att informera att alla skulle äta den lilla svarta godisbiten först. Och det lovade barnen att de skulle göra!
Med sång av tomten och goa kramar så lämnade tomten oss för i år och lovade att komma tillbaka nästa år igen.

image

Tack för denna trevliga eftermiddag säger Civilförsvarsförbundet Karlshamn!

Medlemmarna lämnade oss trötta och mätta. Styrelsen fick vara kvar och städa. Vi lyckades dammsuga så mycket så att dammsugaren började brinna. Automatlarmet gick och Räddningstjänsten kom på besök.

image

Allt gick bra och Räddningstjänsten körde tillbaka till stationen.

Nu kunde övriga också åka hem efter en toppen eftermiddag!