Nyhetsbrev

NYHETSBREV 

från Civilförsvarsförbundet Västra Värmland 2021-04-17

 

Kvartal 1 2021

Civilförsvarsförbundet i Västra Värmland finns i kommunerna Säffle, Årjäng, Eda, Arvika, Sunne och Torsby. I dagsläget är vi ca 153 betalande medlemmar + ytterligare ca 30 medlemmar som ännu inte betalat årsavgiften. Inom vårt område har vi FRG (Frivillliga resursgruppen), Båtgruppen, ATV (terrängfordon) och Akutgruppen.

 

FRG – kontaktpersoner Kristina Kicki Kildén.

Båtgruppen – kontaktperson Peter Arnhed och David Pettersson.

ATV – kontaktperson Nisse Johansen och Odd Evensen.

Akutgruppen (tillhör hela Värmlandsdistriktet) – kontaktperson Carina Sidén.

 

Pandemin

FRG har fortfarande huvudansvaret för att samordna assistans till personer i riskgrupper, personer som behöver hjälp med att handla mat och mediciner. Avtalet om assistans med Arvika, Årjäng och Säffle kommun gäller fn till och med april 2021.

 

Till journumret 076-843 73 23 ringer den som behöver hjälp. Den som har jourtelefonen tar emot samtalet och kontaktar en person som anmält att hen hjälp till. Information om numret finns på kommunernas hemsidor.

 

Vi utför 20 – 25 ärende/vecka. Det är ett 10-tal frivilliga i Säffle, Årjäng och Arvika som utför uppdragen. Det är mycket uppskattat av de som får hjälp att handla mat och medicin, hämta paket mm.

 

29/30 mars hade Arvika Nyhet och NWT ett bra reportage om den hjälp vi

ger de som behöver hjälp att handla och få hem varor.

 

Återigen ett stort tack till alla dem som hjälper till

 

Säffle

Kicki Kildén var i 45:ans Köpcentrum Säffle i början av mars och gav Säffleborna information om Civilförsvarsförbundet och FRG.

 

FRG grundutbildning

Digitala utbildningar blir det i dessa pandemitider. 27 mars hölls en digital del av FRG grundutbildning för nya medlemmar. Kommunens säkerhetssamordnare Amanda Bäckström deltog och utbildningen handlade om kommuninformation. 18 april blir nästa digitala utbildningstillfälle.

 

Vår hemsida civil.se/varmland/vastra-varmland

Kicki Kildén uppdaterar vår hemsida och där kan du läsa om aktiviteter, medlems rabatter och få aktuell information. Du kan även få information genom våra Facebook grupper

• FRG Västra Värmland

• Medlemmar i Civilförsvarsförbundet Västra Värmland.

Vår lokal

Vår lokal vid flygfältet är nu i ordning för sammanträden, kurser och uthyrning. Under vintern har det varit arbetsdagar där deltagare bland annat satt upp nytt innertak. Det kommer att bli fler arbetsdagar under våren då det är byggnader vid flygfältet som behöver upprustning. Mer information om när, vad och hur kommer.

 

Vi har även släpvagn som du som medlem kan hyra. Kontakta Börje Georgsson eller Lennart Svensson om du vill hyra.

 

Årsmöte

Årsmöte planeras till i slutet av maj. Då hoppas vi att vi ska kunna träffas utomhus, vid vår lokal och ha ett årsmöte med trevlig samvaro.

 

_______________________________________________________________________________