Information om Covid-19 inkl. länkar

 

 

Information från MSB

 

 

Hej FFO!

En särskilt viktig uppgift för att hantera Corona pandemin är att information från berörda myndigheter når ut till befolkningen, inte minst till vissa målgrupper som riskgrupperna.  MSB har fått ett regeringsuppdrag att skyndsamt och samordnat nå ut med information i hela samhället om hur vi tillsammans kan bromsa smittspridningen. Till båda satsningarna på frivilligstöd till kommunerna och inom ramen för samordningsfunktionen hör därför att hjälpa till som bärare av information från berörda myndigheter. Det kan handla om att frivilliga delar ut information i form av ett informationsblad, men också att frivilligorganisationerna sprider informationen digitalt.

Nedan finns en lista med användbara länkar och material som ni väldigt gärna får dela och sprida vidare. Exempelvis finns enkelt kampanjmaterial i form av korta filmer från MSB som kan spridas i sociala medier.

 

Länklista:


För mer information om vad MSB gör med anledning av regeringsuppdraget:

https://www.msb.se/sv/aktuellt/pagaende-handelser-och-insatser/msbs-arbete-med-anledning-av-coronaviruset/informationssatsning-om-det-nya-coronaviruset/

Information på Folkhälsomyndighetens webbplats riktad till allmänheten för spridning i era kanaler och organisationer. Viss information finns även som pdf:er för utskrift samt på olika språk:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/

MSB:s kampanjmaterial för att bromsa smittspridningen. Fritt att använda:

https://www.msb.se/sv/aktuellt/pagaende-handelser-och-insatser/msbs-arbete-med-anledning-av-coronaviruset/informationssatsning-om-det-nya-coronaviruset/material-som-syns-i-satsningen/

För samlad och bekräftad myndighetsinformation till allmänheten om hanteringen av coronasmittan (finns även på andra språk, lättläst samt på teckenspråk. Sprid gärna i era kanaler):

https://www.krisinformation.se/

Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) har tagit fram filmer på andra språk inför påsken:

https://www.myndighetensst.se/om-oss/nyheter/nyhetsarkiv-aktuellt/2020-04-01-trossamfundsledare-talar-om-covid-19.html

1177 (information finns även på andra språk):

https://www.1177.se/

 

faktablad-covid-19-70-ar-svenska-20033 Faktablad till personer över 70år

 

_________________________________________________________________________