Rådgivare hemberedskap

Civilförsvarsförbundet söker dig som är intresserad av att fungera som rådgivare i frågor som rör hemberedskap. Utbilda dig till rådgivare i frågor som rör hemberedskap.

Civilförsvarsförbundet har beviljats medel från MSB för att genomföra en kurs för personer som kan utgöra en särskild resurs i frågor som rör hemberedskap och individers och samhällets sårbarhet. Kursen genomförs under åtta sammanhängande dagar och innehåller både teori och praktik i autentisk hemmiljö. Förutom avancerad hemberedskap innehåller kursen teori och praktik inom området kriskommunikation. Målet är att deltagarna efter genomförd utbildning ska ha ingående kunskap om människans grundbehov och hur dessa behov kan påverka människors beteenden i bristsituationer samt fördjupad kunskap om lämplig utrustning och lämpliga åtgärder för att minska individens sårbarhet. Kunskap om människors reaktionsmönster under kriser och vilka förutsättningarna är för en bra kriskommunikation är en ytterligare del i kursen.

 Kursen och uppdraget passar dig som

  • är intresserad av samhällsutveckling och överlevnadsfrågor med fokus på sårbarhet och alternativa lösningar för att klara el-, värme- och vattenavbrott i flerbostadshus och villor,
  • kan vara en resurs som utbildare och rådgivare i hemberedskap och som sådan även kunna medverka i media,
  • är beredd på och accepterar att många delar i ditt engagemang efter kursen sker på ideell basis,
  • har fallenhet för pedagogiskt arbete eller informationshantering,
  • lätt för att uttrycka dig i tal.

Plats:             Hökensås camping & stugby, Tidaholm.

Datum:          21 oktober – 28 oktober 2016

Anmälan senast den 1 september

Ersättning:    Du får kost, logi, reseersättning och dagpenning från Civilförsvarsförbundet. Dagpenningen motsvarar 90 % av den sjukpenninggrundande inkomsten, dock högst 819 kr/ dag. Lägsta beloppet är 130 kr/dag.

Maximal filstorlek: 5.02 MB