In memoriam

Sven-Åke, vår vän och kollega har efter en längre tids sjukdom gått bort.

Han hade det inte lätt men kämpade på och var bl.a. en god värd för oss under medlemsträffen vi hade innan jul trots att hans hustru dött en kort tid innan.

Sven-Åke var en stor man i flera bemärkelser. Han hade lite ovanliga livserfarenheter; jag tror han hade en dansk förälder och var uppvuxen i Skåne men hamnade så småningom i Östergötland. Han hade jobbat på båt, på kärnkraftverk och tagit körkort av alla möjliga slag och även kört stridsvagn. Hans skånska var inte alltid så lätt att förstå men han hade huvudet på skaft och var väldigt kunnig, ansvarsfull, hjälpsam och även rolig. Utöver stort engagemang i såväl föreningen (inklusive valberedningen och styrelsen) som FRG så var han bland annat engagerad i Linköpings Tempelriddarorden (eller ”Tempel Riddare Orden S:t Laurentius” som jag tror det egentligen heter).  

Han gick bort i maj efter föreningsstämman som han trots allt kunde deltaga vid. Sven-Åke blev 71 år. Vila i frid!