Sommarbrev

midsommar

Bäste medlem

Sommar och sol och fullt av härliga upplevelser att ta till vara. Bad, skogsutflykter, besök och upplevelser av smultronställen i när och fjärran. Men förstås rymmer allt det här härliga en hel del faror.  Som det ökande antalet drunkningstillbud. Eller  återkommande stora skogsbränder orsakade av slarv med grillelden. Eller för den delen den återkommande ökningen av antalet trafikolyckor under semesterveckorna både för att trafikintensiteten ökar men också av mänskliga faktorer som trötthet, värme och kanske alltför ofta ouppmärksamhet på grund av stress.

Så vänner – njut av alla  ljuvliga sommarupplevelser men hjälp till att vara aktsamma i så väl skog och natur som i trafik och vid bad! Och sprid gärna kunskap om riskerna och hantering, agerande vid ev olyckor.
Och förstås ta hand om varandra!  Än är det verkligen inte faran över vad gäller pandemin! För att så långt som möjligt mota en både fjärde och femte s k  ”våg ” finns det all anledning att fortsätta följa restriktioner och rekommendationer för både hygien och vad gäller att hålla avstånd. Följ utvecklingen på folkhälsomyndighetens hemsida och www.folkhalsomyndigheten.se eller myndigheternas samlingssida Krisinformation.se – Information från svenska myndigheter, länsstyrelser och kommuner .

Efter alla dess förmaningar vill vi från styrelsen förstås i första och hand och mest av allt önska er alla en fantastisk sommar. Så ses och hörs vi stärkta (och vaccinerade!)  till hösten!

Hälsar styrelsen i Piteå genom ordförande Britta Svensson