Från oss alla till er alla: en riktigt stor julkram!

julkort_civilforsvarsforbundet_some   Jag vill börja sista medlemsbrevet för detta mycket omtumlande år med att informera er om att Civilförsvarsförbundet Sverige håller på att uppdatera medlemsregistret. För medlemmarna innebär det att fullständigt personnummer och e-post adress måste finnas med. I Piteå har vi ett fåtal medlemmar som saknar detta. Jag som registerhållare för Civil Piteå kommer därför att kontakta er via telefon eller e-post där sådan finns. Jag ringer från 070-377 42 89.  Håll alltså koll på 070 numret med 289 som sista siffror. Jag hoppas att ni svarar och att vi kan få kontakt.

 

Styrelsen vill särskilt tacka de medlemmar som arbetat med FRG-uppdragen under pandemin. De som till exempel hjälpt till med mat- och läkemedelsförsörjning till personer i riskgrupperna, bemannat Stödlinjen och samtalat med de mest ensamma samt de som arbetat på LF Arena under influensavaccinationen.  Ert arbete betyder oerhört mycket för den enskilde och för Piteå Kommun.

Styrelsen vill också rikta ett tack till alla medlemmar som troget betalar medlemsavgift år efter år. Vi vet att många av er hjälpt till på olika sätt bland annat som informationsbärare om betydelsen av att ”hålla i och hålla ut” under pandemin. Ni är guld värda och vi ger inte upp!

Parallellt med fortsatt hantering av pandemin får vi inte glömma bort att fortsätta det gemensamma arbetet med att stärka våra och medmänniskors motståndskraft för kriser i samhället förorsakat av vinter, snö, kyla, strömavbrott, trafik, storm, cyberattacker, terror och krig. Vi knäpper våra händer och hoppas på det bästa och fortsätter outtröttligt.

 

Vi har inte fått information från förbundet om hur tiden efter nyår ser ut och vilka uppdrag som vi får. Men vi återkommer så snart vi har något att informera er om!

 

Sjukvården utsätts, just nu, för den värsta utmaningen i modern tid

Några av er uppmärksammat insändaren i måndags där styrelsen för Civilförsvarsförbundet Piteå ”höjde rösten” i kampen mot smittspridningen av coronaviruset som orsakar den mycket svåra och dödliga Covid19. En av Civilförsvarsförbundets grundläggande värderingar är MOD. Tillsammans och med mod kan vi bidra  till i kampen mot smittan.

 

Styrelsens innerliga önskan är att ni alla får fira en riktigt fin jul i år trots att inget är eller komma att bli sig riktigt likt. Vid nyår går Piteå in i sitt 400 årsjubileum men det kommer att dröja innan vi kan delta i något firande.

 

Vi ser trots allt fram emot 2021 – inte minst  att Sverige får det efterlängtade vaccinet. Vi ser också fram emot att ljuset återkommer och att den annalkande våren och sommaren får bli en tid för återhämtning för oss alla och hela samhället.

 

 

 

 

 

 

 

Med vänlig hälsning från styrelsen
genom   Britta Svensson

 

Kontakt med styrelsen>

För mer information