Till alla medlemmar maj 2020

bild-info-fhm

Krisberedskapsveckan 2020
Från ett planerat totalförsvarstema har Krisberedskapsveckan ändrat riktning utifrån coronasituationen. Under våren har det blivit tydligt att det finns många goda krafter mitt i allt som är tungt och svårt. Alla samarbetar efter förmåga för att bidra till att Sverige tar sig igenom krisen. Vår uthållighet fortsätter att prövas men det vi gör och lär oss i dag i form av till exempel medmänsklighet bygger vår motståndskraft inför framtiden. Det vill MSB lyfta fram under Krisberedskapsveckan. (Info från MSB)

Informationen pågår om att bromsa smittan
MSB fortsätter arbetet att tillsammans med Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen, informera så brett som möjligt om hur vi tillsammans kan bromsa smittspridningen och hantera samhällskonsekvenserna av covid-19. Närmare 82 procent har nåtts av myndigheternas annonser och filmer. Effektmätningen som gjorts fram till i söndags visar att människor i hög grad följer myndigheternas råd och rekommendationer. (Info från MSB)

Civilförsvarsförbundet har tagit på sig ledartröjan
Vi följer varje dag hjälteinsatserna inom vården och för många innebär krisen isolering, arbetslöshet, minskande inkomster, social distansering. I värsta fall har en nära anhörig, vän eller bekant förlorat kampen mot den osynliga fienden – coronaviruset. Vi sörjer tillsammans!

Pandemin är verklig och drabbar oss alla! För oss, Civilförsvarsförbundet Piteå, får vi inte glömma att många är 70 + och att vi har medlemmar som tillhör riskgrupperna.

FRG Piteå Kommun och många av våra yngre medlemmar arbetar hårt med att samordna arbetet till de som behöver hjälp med t ex att handla mat och apoteksvaror och utföra andra insatser som ingår i uppdraget från Piteå Kommun. Vi har även medlemmar som arbetar med information på 113 13.

Vi andra, som inte kan/ska vara ute i samhället som förut, kraftsamlar våra resurser på annat sätt. Tröst och hopp är viktiga delar för att vi tillsammans ska klara av att bekämpa det elaka viruset! Vi kan/ska hålla kontakt med våra medmänniskor som känner sig isolerade och ensamma. Vi ska vara informationsbärare och ständigt prata om betydelsen av att alla måste följa råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger! Vi måste prata med ungdomarna och barnen – vi måste prata om detta med varandra, överallt och alltid!

 Var rädda om er och kontakta styrelsen om ni har funderingar!

 Vi klarar utmaningen vi står inför och det krävs att

  •  vi håller huvudet kallt
  •  vi håller hjärtat varmt
  •  alla följer råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter

Lita endast på sådan information som kommer från säkra källor!

  • Telefonnummer 113 13, information dygnet runt
  • Stödlinje, Piteå Kommun, 0911-69 70 01, vardagar 9-13, tills vidare

Och vill ni följa FRG:s arbete i Piteå på  facebook

eller ha kontakt med någon i styrelsen 
Piteå 4 maj 2020

Med vänlig hälsning från styrelsen genomfaktablad-covid-19

Britta Svensson


Tillsammans är vi starka och viktiga!

 

PS faktablad-covid-19  från folkhälsomyndigheten  och det finns upptryckt material från Folkhälsomyndigheten hemma hos mig om ni behöver! Hör av er till  ordförande Britta Svensson vid behov.