Medlemsmöte i Pinneboda 2-3 Juni 2012

Så har vår förening haft medlemsträff i Pinneboda den 2 – 3 juni med övernattning och utbildning. Vi hade långväga besök här i vårt gröna sköna Österlen av Harry Sepp; överlevnadsexpert och pappa till Hitta vilse. Under lördagen blev det friluftsliv med ny lärdom och kunskap om de mänskliga grundbehoven för överlevnad. Vi lärde oss allt i från hur man gör om man går vilse, hittar ätliga växter, bygger övernattningskoja, gör upp eld, fixar en visselpipa av en ölburk och till hur man klarar sig hemma i bostaden när det blir strömavbrott och värmen slutar fungera.

Lördagskvällen avslutade vi med att grilla vår kvällsmat över öppen låga i en nyinstallerad gedigen grill bestående av ett stort cementrör med stenar i botten.

Söndagen inledde vi med en gemensam frukost och sen blev det kompassutbildning och HLR på det. Dagen avslutades med en snitslad promenad och en föreläsning om hur vi lär barn hur de ska agera om de gått vilse. Vi fick lära oss vad barnen ska göra för att klara sig och öka chansen att bli hittade välbehållna och vi fick lära oss vad vi vuxna bör tänka på att stoppa i ryggsäcken till barnen när de ska vistas i skog och mark eller på annat håll där de inte kan orientera sig eller känna igen sig…

De blev en mycket lyckad medlemsträff så håll i hatten gott folk för nu blev vi ännu fler medlemmar och vi är nu alla fullmatade med ny kunskap om säkerhet till vardag och vid kris… Ett särskilt tack vill vi ge till ägarna av Pinnebodastugorn som lät oss husera i skog och mark och till Harry Sepp överlevnadsexperten som reste ända hit och lärde oss så mycke om säkerhet och överlevnad… Med andra ord så hade vi en fantastisk trevlig och inehållsrik helg – knallkul!

 

Ätliga växter
Foto: Bengt-Arne Fredriksson

Harry Sepp visar oss några ätliga växter…

 

Foto: Hanna-Karin Persson
Foto: Hanna-Karin Persson
HLR – full koncentration på läraren…

 

Eldstad intill övernattningskojan

Foto: Hanna-Karin Persson
Här byggs det övenattningskoja med lägereld…

 


Foto: Marita Roth
Här fixade vi till kvällsmaten…

 


Foto: Marita Roth
Pinnebodaskogen där vi huserade…
De va på vägen ner till Österlen……♫♪ ♫♪ ♫ …