Guide till nya civil.se

Guide till nya Civil.se

Välkommen till nya Civil.se som innehåller en rad förändringar som du kan läsa om nedan.

Hitta på hemsidan

En ny hemsida innebär även ett nytt utseende. För att hemsidan ska visas korrekt krävs Internet Explorer 8 eller nyare alternativt firefox, safari, chrome eller opera.

Röd markering: Huvudribban (tillgänglig för alla besökare på civil.se)
Här finns länkar till förbundets Facebook m.m, en HEM knapp som alltid tar dig tillbaka till förstasidan, information om vilken sida du befinner dig på just nu, sökruta, hjälpmedel och en logga in knapp.

Genom att hålla muspekaren på Logga in knappen hittar du länk till medlemsregistret, e-post(@civil2.se) och medlemssidor. Det är även här du hittar inloggningen till hemsidan. Som inloggad finns här länkar till övriga sidor du ska ha tillgång till (exempelvis instruktörernas sidor).

Blå markering: Nyheter
Här publicerar vi senaste nytt. Flikarna under texten är en historik av senaste nyheterna.

Lila markering: Föreningsflöde
När föreningen skapar nytt innehåll publiceras det här. För att besöka en förenings hemsida väljer du ditt distrikt och förening i rullisten och klickar på besök.

Skapa användare på nya civil.se

Genom att skapa en användare kan du uppdatera dina kontaktuppgifter och få tillgång till låsta sidor (exempelvis instruktörernas sidor). Du får även tillgång till privata inlägg och sidor. För att kunna skapa en användare måste du ha fullständigt personnummer och e-post inregistrerat i MAX. Alla medlemmar i Civilförsvarsförbundet rekommenderas att skapa en egen användare.

Håll muspekaren på Logga in-knappen i huvudribban (se röd markering i bilden) och klicka på Hemsida. Välj sedan registrera (knappen ligger i det vita fältet under användarnamn och lösenord). Fyll i de uppgifter som efterfrågas och klicka på nästa (OBS! Uppgifterna kontrolleras mot medlemsregistret MAX. Se därför till att du har fullständigt personnummer och e-post inregistrerat. Kontakta din lokalförening vid frågor) . Spara det lösenord som du tilldelas.

När din användare har skapats för du muspekaren över Logga in i huvudribban (se röd markering i bilden) och klickar på Hemsida. Fyll i dina nyss skapade uppgifter och klicka på den blå Logga in knappen.

När du är inloggad kommer en grå användarribba att visas under den vita huvudribban. Längst till höger i användarribban finns ett ”Hej, användarnamn”. Håll muspekaren över denna text och välj ”Ändra min profil” för att ändra ditt lösenord och kontaktuppgifter.

Som inloggad hittar du länkar till specialsajter (Instruktörernas sidor, blackout spelledare, första hjälpen instruktör, frg-ansvarig) genom att hålla muspekaren över ”Logga in” i huvudribban.

Titta i denna nyhet för att se bild för bild hur du skapar en användare.

Webbansvarig i föreningen

Lägg till uppdraget webbansvarig i medlemsregistret MAX på den som ska vara ansvarig för att uppdatera föreningens hemsida. Manual för webbansvariga finns på medlemssidorna (Logga in ->  För medlemmar -> Hemsidor)

Synkningen med MAX

Dina kontaktuppgifter synkas direkt med MAX via en krypterad anslutning.

 

Om du har svårt att hitta något: Använd sökrutan
Om det är något som saknas  eller om du upptäcker fel: Maila webbred@civil.se.