Västernorrlands och Jämtlands verksamhetsledare på besök

Västernorrland och Jämtlands nya verksamhetsledare Tommy Sjöberg besökte oss på kansliet och vi tog tillfället i akt och gjorde en intervju

Tommy har varit medlem i Civilförsvarsförbundet Örnsköldsvik sedan 2002. Hans intresse för föreningen och dess arbete väcktes när hans sambo bad honom gå med i föreningen.

-Ordföranden i föreningen hade också en stor roll i att jag blev medlem i föreningen, säger Tommy.

När jag frågar honom vad som får honom att brinna för det han gör i föreningen säger han att,
– Det är att jobba med människor, att få hjälpa till, informera och bry sig om sina medmänniskor. Det är mitt största intresse.

Tommy har en bakgrund som avdelningschef på mejeriet i Örnsköldsvik. Sedan tio år jobbar han som försäljare och marknadsförare på ett företag i Nyköping. 2008 gick han Civilförsvarsförbundets instruktörsutbildning och är idag utbildningsansvarig för Örnsköldsvik. Tommy är sedan årsskiftet också verksamhetsledare för Västernorrlands distrikt och Jämtlands distrikt.

– Mitt mål både som instruktör och verksamhetsledare är att nå ut till människor om säkerhet i vardag och vid kris och om beredskap. Jag vill lära människor att klara sig lite längre i knepiga situationer som vid ett elavbrott.

Något som han påpekar gång på gång under intervjun är hur mycket han brinner för att föra Civilförsvarsförbundets koncept framåt.
– Det är något jag verkligen jobbar hårt för, att jobba med människor är ett stort intresse, säger han och trycker verkligen på hur mycket han tycker om att jobba med människor.

När han inte jobbar vill han helst fiska, jaga och vara ute i skogen.
– Men det stora intresset är nog ändå att jobba med människor, avslutar han.

Faktaruta:
Namn: Tommy Sjöberg
Ålder: 59
Bor: Salberg, en by fem mil från Örnsköldsvik.
Intressen: Jakt, fiske, natur och naturligtvis att jobba med människor.

Text:Sara Khatmi
Bild: Anders J Andersson