Nyutbildade instruktörer

Nu är den färskaste kullen av självskyddsinstruktörer klara för sitt uppdrag. Fredagen den 26 november åkte de hem från Gilwellstugan strax utanför Sparreholm.

Under tre utbildningsveckor fördelade över året har 20 nya instruktörer genomgått utbildning i kurskonceptet ”Säkerhet till vardags och vid kris”. Mellan kursveckorna har självstudier bedrivits i form av både eget arbete och auskultationer, då kandidaterna följt med en erfaren instruktör för att få goda exempel på hur en kurs kan genomföras.

I årets instruktörsgäng återfinns landets absolut yngste instruktör: Adam Jansson, 18 år.

Hur kom det sig att du ville bli instruktör?
– Min styvpappa Seppo Halunen gick med i FRG här i Ånge via våran granne och då blev jag lite nyfiken på det. När han sedan gick utbildningen så blev jag riktigt sugen på att själv gå den så han hjälpte mig att komma in och på den vägen är det.

Hur tyckte du att det var att gå utbildningen?
– Utbildningen var helt underbar. Jag har nog aldrig haft så roligt och ändå lärt mig så mycket som när jag var där. Det är ju tack vare ledarna också som det blev så bra för jag har aldrig sett några människor som lyckats få ner alla deltagarna på samma nivå trots att alla är så olika.

Vilka framtidsplaner har du nu?
– Jag och Seppo ska till att börja med försöka utbilda alla skolor i ”Hitta Vilse” och sen blir det nog en massa andra kurser. Jag hoppas verkligen på att få mycket kurser och verkligen komma igång med mitt arbete.

Vi önskar Adam och alla andra självskyddsinstruktörer lycka till med framtida utbildningar. Nedan följer bilder på hela gänget inklusive kursledare.

1. Åsa Hagelberg (kursledare) | 2. Ellinor Hallström | 3. Ulf Marklund | 4. Tommy Tarre | 5. Agnes Pihl | 6. Anders Nilsson | 7. Ann-Kristin Herrmann | 8. Nicklas Odh | 9. Monica Olsson

1. Anette Stare (Kursledare) | 2. Martin Koutny (Kursledare) | 3. Peter Wulff | 4. Ulf Samuelsson | 5. Ola Olander | 6. Lars Samuelsson | 7. Pontus Dowchan | 8. Adam Jansson | 9. Tobias Karlsson | 10. Dragan Sagic | 11. Birgitta ”Titti” Jörgner | 12. Madeleine Karlsson Svenc | 13. Marina Kristoffersson | 14. Bahtijar Selaci